Kies de vulling

Kies de vulling op basis van je eigen wensen

fijn grind vulling
Fijn grind
granulaat vulling
Granulaat
lijnzaad vulling
Lijnzaad
kersenpit vulling
Kersenpitten

Een verzwaringsdeken kan gevuld worden met granulaat of fijn grind. Een verzwaringskussen kan ook gevuld worden met kersenpitten of lijnzaad.

Granulaat zijn zachte bolletjes en is de meest voorkomende vulling voor verzwaringsartikelen. Het granulaat dat ik gebruik is ‘bio-based’ hdpe (polyethyleen) in de kleur naturel, op basis van plantaardige grondstoffen. Granulaat kan gewassen worden.
Aan granulaat kan heel soms een geur zitten. Dit zal vervliegen. Wil je de geur sneller weg hebben, kan je het wassen.

Fijn grind kan ook gewassen worden. Het is een natuurproduct, dus dit was ik altijd van te voren. Het is wat grover van structuur dan granulaat en kan soms een beetje muf ruiken. Qua werking is er geen verschil.

grind vulling
Fijn grind
granulaat vulling
Granulaat

Het gewicht dat in een verzwaringskussen of verzwaringsdeken gaat,  is geheel naar wens te bepalen. Ik raad altijd aan om het zelf thuis te ervaren met iets met gewicht om zo te voelen welk gewicht de voorkeur heeft. Wil je advies over welk gewicht er nodig is? Dan mag je altijd berichten. 

Fijn grind en granulaat verschilt aardig in volume. Daarom zit er een maximum aan gewicht bij de kussens. Dit is te vinden bij de prijzen.

Heb je een keuze gemaakt en wil je bestellen? Ga dan naar het bestelformulier

Verwarmen en verkoelen

lijnzaad vulling
Lijnzaad

Er kan ook gekozen worden voor vullen met kersenpitten of lijnzaad. Dan kan het kussen verwarmd worden in de magnetron of voor verkoeling zorgen door het in de vriezer te leggen in een zak.

Een kussen met kersenpitten opwarmen doe je in de magnetron.
Bevochtig de pittenzak lichtjes met je handen of plantenspuit, zodat de pitten niet uitdrogen. Leg het vervolgens op een bord: rechtstreeks in de magnetron leggen kan de zak beschadigen of schroeiplekken creëren. Daarna plaats je het pittenkussen in de magnetron. Warm het niet in één keer op, maar start bijvoorbeeld met één minuut en bouw de warmte geleidelijk op.

Volg de gebruiksaanwijzing nauwkeurig en blijf steeds in de buurt van de magnetron. Is het kussen beschadigd? Gooi het dan weg en verwarm het niet meer. Het risico bestaat namelijk dat je kussen vuur vat. 

kersenpit vulling
Kersenpitten
By Myl verzwaringskussens onderhoud

Onderhoud

Onderhoud grind en granulaat.

De kussens en dekens gevuld met  grind en granulaat kunnen gewassen worden. Ik raad aan om op de hand te wassen. In de wasmachine kan wel, maar is afhankelijk van het laadvermogen van de wasmachine. Doe hier dus voorzichtig mee.
Al mijn artikelen kunnen niet in de droger.

Onderhoud kersenpittenzak:

Leg je kersenpitkussen een half uur in water. De pitten kunnen zo al heel wat water absorberen.

Doe je kussen daarna in de wasmachine. Gebruik géén wasmiddel of wasverzachter: de wasbeurt moet zo neutraal mogelijk zijn. Kies voor een programma op 30 graden en gebruik voor alle zekerheid een wasnetje: als er dan toch een scheurtje ontstaat, ligt je wasmachine niet onder de pitten.

Leg het kussen na de wasbeurt op een droge handdoek. Die zal de meeste nattigheid absorberen. Laat ‘m vervolgens aan de lucht drogen. Om het drogen te versnellen, kun je de handdoek met het kussen op de verwarming leggen. Schud het kussen goed op als het helemaal droog is.

Onderhoud lijnzaadkussen:
Lijnzaad kan niet gewassen worden.

Delen mag. Graag zelfs.